Politika piškotkov

Hitra navigacija na dodatne informacije:

  1. Splošna pravna obvestila
  2. Politika varstva osebnih podatkov
  3. Politika in upravljanje piškotkov

1.  Politika piškotkov

Na spletnem mestu https://www.najhlev.si/ vam želimo zagotavljati aktualne in pomembne informacije. Da bi bila spletna stran vam prijazna in odgovarjala vašim potrebam, uporabljamo piškotke.

1.1  Kaj so piškotki?

Piškotki so vse informacije, ki jih obiskano spletišče shrani v brskalnik vaše naprave in kasneje prikliče z namenom zagotavljanja kontinuitete med posameznimi priklici spletne strani. Med te informacije sodijo spletni piškotki, lokalna shramba, shramba seje in druge tehnike, ki jih ponudniki spletnih rešitev uporabljajo za identifikacijo uporabnika in ugotavljanje kontinuitete obiska.

1.2  Zakaj jih potrebujemo?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Zaupanja vredne spletne strani s pomočjo piškotkov obogatijo izkušnjo uporabnika. Piškotki namreč omogočijo, da brskalnik vzdržuje vašo morebitno prijavo oziroma si zapomni vaše nastavitve, stanje košarice … ter vam s tem zagotovi nemoteno uporabo spletne strani.

Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za oglaševanje prilagojene vsebine.

1.3  Katere piškotke uporabljamo?

1.3.1  Zahtevani / funkcionalni piškotki

Zahtevani / funkcionalni piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varovanih območij spletne strani, izbiro jezika, pisave in podobno. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno, zato jih ne morete izključiti.

1.3.2  Analitični piškotki

Analitični piškotki omogočajo spremljati obiskovanje spletne strani, zato da bi upravljavec spletne strani lahko še izboljšal spletno stran oziroma njeno vsebino. Če te piškotke izključite, bo stran normalno delovala, bomo pa kot ponudnik strani prikrajšani za informacije, s katerimi lahko še izboljšamo delovanje naše strani in s tem vašo uporabniško izkušnjo pri nas.

1.3.3  Oglaševalski piškotki

Ti piškotki omogočajo prikaz prilagojene oziroma relevantne ponudbe storitev in izdelkov na podlagi vašega obiska spletne strani https://www.najhlev.si/ tudi na drugih spletnih straneh in družbenih omrežjih. V primeru, da te piškotke izključite, se število reklam ne bo zmanjšalo, bodo pa verjetno manj ustrezne za vas in vaše nakupovalne navade.

1.3.4  Seznam uporabljenih piškotkov

Google Analytics

Analitika

Uporaba

Google Analytics uporabljamo za statistika/analitika spletne strani. Preberite več

Skupna raba podatkov

Za več informacij preberite Google Analytics Izjavo o zasebnosti.

Podatki, zbrani s piškotki ponudnikov YouTube, Google in Facebook se obdelujejo pri ponudniku, ki izvira iz ZDA in jih mora ponudnik na zahtevo obveščevalnih agencij ZDA le-tem tudi izročiti.

1.4  Nadzor piškotkov

Nastavitve piškotkov si lahko kadarkoli spremenite.

1.5  Veljavnost politike

Politika o uporabi spletnih piškotkov se uporablja od datuma objave.

Datum objave oz. zadnje posodobitve 04. 09. 2023